Deelfietsen

Een zakelijke afspraak op fietsafstand? Even snel naar IPKW? De snelle fietsroutes rondom Arnhem uitproberen? Pak dan de elektrische deelfiets, gratis!
Vanaf 20 september 2021 zijn er elektrische deelfietsen gratis beschikbaar: 5 op de locatie Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en 10 op Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Om een stap te zetten naar een schonere en beter bereikbare regio zijn HAN, IPKW en de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen in samenwerking met Slim & Schoon Onderweg dit e-deelfiets project gestart. HAN-studenten en medewerkers, en IPKW-gebruikers kunnen de 15 deelfietsen gratis gebruiken.

Waarvoor gebruik je de elektrische deelfietsen?
Studenten en werknemers van de HAN kunnen de deelfietsen gebruiken voor ritten tussen IPKW en HAN, maar ook voor andere (korte) ritten in de regio.

Waar staan de deelfietsen?
Op de locatie HAN vind je de e-deelfietsen onder de overkapte stalling voor de hoofdingang van de Ruitenberglaan 26. Op het IPKW-terrein vind je de elektrische deelfietsen voor ‘de Waard.’

Starten met fietsen?
Wil je een elektrische deelfiets gebruiken? Download dan nu de X.bike app in de App Store (Apple) of in de Google Playstore (Android). Registreer jezelf met je HAN-mailadres, alleen dan kan je de fietsen gebruiken! Hierna ben je klaar om de elektrische deelfietsen te gebruiken.

E-bike reserveren?

Nadat je een account hebt aangemaakt met je HAN-mailadres, wordt dit automatisch gekoppeld aan de juiste fietsen en locatie. Op het IPKW of op de HAN kan je voor 20 minuten een fiets reserveren door op de button ‘Reserve a Bike’ te klikken. Aangekomen bij de fietsen toets je het Bike-ID van de fiets in en kan je de fiets gebruiken!

Rit pauzeren? Klik op ‘Lock & Pause,’ slide daar het slot (op je telefoon) naar beneden zoals je gewend bent. Klik op de button ‘Unlock’ om de fietsrit te hervatten.

Rit beëindigen? Fiets allereerst naar een parkeerplaats bestemd voor de deelfietsen. Klik hier op ‘Lock & End Ride’ en duw de oranje hendel naar beneden. Hierna is de fiets weer beschikbaar voor anderen!

De deelfietsen zijn bedoeld om te delen, het is daarom niet toegestaan om de deelfiets langer dan 24 uur in bezit te hebben.

Vragen?

Heb je vragen? Stuur een mailtje naar info@ebiketogo.nl of naar ASK@han.nl, of bel met 085 130 05 78.

Download voor iPhoneDownload voor Android