Auto

De Heijendaal Campus is goed bereikbaar per auto. Je kan parkeren op diverse parkeerterreinen op de campus en er zijn ook diverse oplaadpalen aanwezig voor het opladen van elektrische auto’s.

Radboud UMC

Vanaf alle invalswegen van Nijmegen staan de Nijmeegse ziekenhuizen aangegeven. In de directe omgeving van Radboudumc wordt verwezen naar de aanrijroutes (Radboudumc hoofdingang, Radboudumc oost, Radboudumc west, Spoedeisende Hulp of Tandheelkunde).

Navigeer naar de Heijendaal Campus

Parkeren

De parkeergarage onder Laan van Scheut 10 en de buitenruimte rondom Kapittelweg 33 kunnen op drukke dagen snel vol raken. Toch is er op de campus in Nijmegen altijd parkeergelegenheid in de parkeergarage van Kapittelweg 35. Dit kan wel betekenen dat je iets verder moet lopen naar het gebouw waar je moet zijn.

Toegang via slagboom
De parkeerterreinen op de campus in Nijmegen zijn toegankelijk via een slagboom. De slagbomen van de Nijmeegse parkeerterreinen openen op vertoon van een HANCard of een BARcode (die toegezonden is). Eenmalige bezoekers zonder kaart of code kunnen zich melden via de intercom om toegang te krijgen tot het parkeerterrein.
Locaties buiten de campus

Het is niet mogelijk om gratis te parkeren bij Heyendaalseweg 141 en Philips van Leydenlaan 51. Bijna alle andere buitenlocaties hebben een parkeerterrein dat vrij toegankelijk is. Let op: parkeergelegenheid is daar beperkt.

MOTOREN IN NIJMEGEN: VERMIJD GEBRUIK SLAGBOOM!
Om gevaarlijke situaties te vermijden, dienen motorrijders in Nijmegen de bypasses (zijpaden langs de slagbomen) te gebruiken bij het in- en uitrijden van het parkeerterrein.
De slagbomen van Kapittelweg 33 en 35 en het Bisschophamerhuis (Verlengde Groenestraat) zijn voorzien van bypasses. De slagbomen van Laan van Scheut 10 niet (dus gelieve bij een ander terrein inrijden).

Je kunt bij elk universiteitsgebouw parkeren, behalve bij het Erasmus-, Spinoza- en Maria Montessorigebouw.

Openingstijden parkeerplaatsen en -garages

  • Alle parkeerplaatsen in de buitenlucht zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week toegankelijk. Parkeergarages hebben openingstijden:
  • Grotiusgebouw:ma t/m do, 8.00 – 21.30 uur en vr 8.00 – 18.30 uur
  • Gymnasion24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Huygensgebouw:ma t/m vr, 7.00 – 20.00 uur

Bekijk de locaties van de parkeerplaatsen en parkeergarages op de campus:

Kaart:

https://www.ru.nl/over-ons/de-campus/gebouwen-en-ruimtes/parkeerplaatsen

https://www.ru.nl/services/bereikbaarheid-en-parkeren/parkeerabonnement-aanvragen-of-opzeggen

Parkeer­plaatsenen parkeer­tarieven

Hoofdingang
In de parkeergarage bij de hoofdingang kunt u 24 uur per dag uw auto kwijt. Bij de ingang van de garage neemt u een kaartje. In de parkeergarage bevinden zich vijf betaalautomaten. U kunt betalen met de pinpas.
Maximale doorrijhoogte: 2,10 m Hoofdingang (24 uur per dag) Geert Grooteplein-Zuid 10 6525 GA Nijmegen

Elektrische auto’s
In de parkeergarage bij de hoofdingang zijn 4 plekken met oplaadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar. U vindt deze plekken op verdieping -1 in de buurt van de afrit naar verdieping -2.

Ingang oost en ingang west
Op de parkeerplaatsen Reinier Postlaan (Radboudumc oost) en Philips van Leijdenlaan (Radboudumc west) kunt u betalen met de pinpas.  Ingang oost (van 7.00 tot 22.00 uur) Reinier Postlaan 4 6525 GC Nijmegen Aanrijroute Radboudumc oost via Reinier Postlaan

Ingang west
Parkeren bij hoofdingang (24 uur per dag) Philips van Leydenlaan 15 6525 GA Nijmegen Aanrijroute Radboudumc hoofdingang via Philips van Leydenlaan

Parkeertarieven
Uurtarief: €2,00 Dagtarief: €10,00 Bij de parkeerautomaten kunt u ook weekkaarten (€ 31,-), maandkaarten (€ 90,-) en 10-weken kaarten (€ 150,-) aanschaffen. U kunt bij ons alleen betalen met uw pinpas en niet met contact geld. Voor meer informatie over parkeren en parkeertarieven kunt u terecht bij de receptie/portier in de hal van het ziekenhuis.

Verkeersinformatie

In onderstaande kaart zie je de live verkeersinformatie van de omgeving rondom de HAN Arnhem.