E-bike probeeractie op Gelderse Poort

Binnenkort starten diverse organisaties op Gelderse Poort met een e-bikeprobeeractie, georganiseerd door Green Business Club en Slim & Schoon Onderweg

Met een e-bike reis je niet alleen sneller naar je werk dan met een gewone fiets, maar het is bovendien goedkoper, gezonder en beter voor het milieu dan autorijden. Deze actie is daarom vooral interessant voor bedrijven die hierin geïnteresseerd zijn.
De e-bikeprobeeractie is voor werknemers die normaal met de auto naar het werk reizen en die binnen een straal van 30 kilometer van het werk wonen. Bij een woon-werkafstand van 10 tot 20 kilometer is een e-bike interessant en bij 20 tot 30 kilometer een speed pedelec.

Met de probeeractie maken medewerkers gratis kennis met een e-bike of speed pedelec (elektrische fiets met een maximumsnelheid van 45 km/uur). Zij kunnen ervaren hoe fietsen naar het werk bevalt en wat voor tijd – en kostenbesparing er kan worden gemaakt en natuurlijk de positieve bijdrage aan de gezondheid. Wellicht bevalt het zo goed, dat de overstap naar de e-bike gemaakt kan worden!

Van juli 2021 tot maart 2022 kunnen medewerkers van de deelnemende organisaties op de Gelderse Poort gedurende 1 week een hoogwaardige e-bike uitproberen van sQoot & Bike voor hun woon-werkreis en privéritten.

Werkgevers betalen slechts 25% van de kosten voor het huren van een e-bike, wat neerkomt op een bedrag van zo’n € 28 per deelnemende medewerker per week (afhankelijk van keuze voor e-bike of speed pedelec). Het grootste deel van de kosten wordt namelijk betaald door Slim & Schoon Onderweg (50%) en de gemeente Arnhem (25%). De e-bike is daarbij uiteraard verzekerd tegen schade en diefstal.

Het centrale afgifte- en inleverpunt voor de e-bikes wordt centraal georganiseerd bij Buutplek op de Gelderse Poort.

Voor aanmelding van jouw organisatie of meer informatie kan je terecht bij de mobiliteitsmakelaar van Slim & Schoon onderweg via mobiliteitsmakelaar@slimschoononderweg.nl